Brooklyn Jazz Underground: Seven By Seven

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Brooklyn Jazz Underground (BJU) er navnet på et ”kollektiv” af jazzmusikere, som i 2006 slog sig sammen i den trendy forstad til New York. I 2008 etablerede de deres ”kollektive” label BJU Records, og ”Seven By Seven” er et fælles album – udgivet af kollektivet og (re)præsenterende kollektivet. På albummet optræder således Tammy Scheffer (vokal), David Smith (trompet), Adam Kolker (sax), David Cook (klaver), Anne Mette Iversen (bas), Owen Howard (trommer) og Rob Garcia (trommer), og deres fælles musik må karakteriseres som et miks af moderne jazz, improjazz og kammerjazz. Med andre ord: Deres musik spænder vidt og er meget dynamisk. Meget karakteristisk er Tammy Scheffers scat og blæsernes profil centralt placeret i lydbilledet. Men trods individernes og ”kollektivets” kvaliteter – kunstnerisk såvel som teknisk – er albummet lettere anstrengende at lægge øren til og helt sikkert ikke for nybegyndere udi jazzen. Dertil er det alt for teknisk funderet og skarpt.

***  /  Brooklyn Jazz Underground Records  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share