Jacob Karlzon 3: Shine

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Svenske Jacob Karlzon er jazzpianist. Det er muligt, at han slår sig i tøjret, når man siger det, men det er ikke desto mindre dét, han er: jazzpianist. Om end også en mand, der åbenlyst er glad for electronica og fængende melodier eller det, vi i det daglige kalder pop. På flere album, Shine inklusive, spiller Karlzon og hans trio – der i øvrigt består af Hans Andersson på bas og Robert Mehmet Ikiz på trommer – en energisk, fængende og enkel progressiv form for jazz, som i stil, tilsnit og tempo tit sender tankerne i retningen af Pat Methenys revir. Enkelte gange gearer han også helt ned – det gælder for eksempel i det uendeligt smukke og dybt melankolske nummer, Inner Hills, som tydeligt forbinder ham med det, man ude i den store verden (og herhjemme) kalder den nordiske tone. Materialet er flot, dets forløsning medrivende – både hans eget (8 ud af 9 numre) og det niende, som er en fascinerende flot, instrumental versionering af U2’s I Still Haven’t Found What I’m Looking For.

****  /  ACT Music  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share