Benedicte Maurseth & Åsne Valland Nordli: Over Tones

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Benedicte Maurseth og Åsne Valland Nordli er to yngre, norske kvinder, som med Over Tones udsender et album, der på sin egen måde befinder sig midt imellem spillemandstraditioner, salmer og moderne tolvtone musik. Maurseth spiller Hardanger Violin, Nordli synger eller nynner. Instrumenteringen er med andre ord begrænset og udtrykket nedtonet og enkelt, sine steder hjerteskærende smukt, rent, oprigtigt, sine steder skarpt, udfordrende. De fleste numre er nye, skrevet af de to, men lyder som var de fra en fjern fortid. Enkelte traditionelle spillemandsviser er der imidlertid også på albummet. Og et par samler. Mikset er godt. Troværdigt. Lige som produktionen er det. Faktisk er produktionen så god, at musikken har næsten stoflig karakter og ikke efterlader den ringeste tvivl om, at de to kvinder er dygtige. Men, når det er sagt, skal det også tilføjes, at det at lytte til albummet er en kraftanstrengelse, en intellektuel øvelse snarere end en hjertesag. (Dét gælder dog ikke for salmernes vedkommende). Fuld glæde ved aflytning forudsætter forkundskaber og særinteresser.

***  /  ECM Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share