Blicher Hemmer Gadd: Blicher Hemmer Gadd

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Efter i begyndelsen af 2014 at have turneret rundt i Skandinavien med en overvejende dansk orgeltrio, vendte den amerikanske trommeslager, Steve Gadd, i september 2014 tilbage for sammen med verdensstjernen, James Taylor, at give en koncert i Falconer Salen. Nu, bare en måned efter, udkommer så det live-album, Gadd og orgeltrioen først på året optog på turen rundt i Skandinavien. Og Blicher Hemmer Gadd er virkelig et vellykket album med et medrivende miks af orgelbaseret jazz, blues og soul. Dét, der gør albummet så vellykket og medrivende er, at trioen – den amerikanske trommeslager, saxofonisten Michael Blicher og hammondorganisten Dan Hemmer – har fremelsket musikken uden antydning af hang til fine fornemmelser. De tre har fremelsket en tung, råt swingende musik – en intens, fascinerende og meget fokuseret musik – som både er kropslig og begavet. Selv falder jeg pladask for Dan Hemmers drævende spil – som det f.eks. tager sig ud på nummeret, By the Sound of Her Voice. Man bliver med det, som hensat til en natscene i en film noir krimi, hvor detektiven langt om længe kan slå benene op på sit bord og tage sig en whisky fra skuffen.

***  /  C-Nut Records  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share