Carsten Dahl: The Myth & The Moth

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

The Myth & The Moth er tredje soloalbum i en bemærkelsesværdig trilogi, hvorpå Danmarks førende jazzpianist, Carsten Dahl, improviserer ved klaveret. Triologien, der i øvrigt består af Dreamchild og Papillon, er som helhed enestående, men The Myth & The Moth forekommer alligevel undertegnede at være trilogiens bedste. I 12 afgrænsede og dog sammenhængende stykker musik improviserer en tilsyneladende mere afklaret, velovervejet og rolig solist. Stadig er der et grundelement af melankoli i Carsten Dahls musik, men de 12 stykker udgør alligevel – til sammen – et sammenhængende og revitaliseret hele, der har retning. Musikken er melodisk, smerteligt smuk, autentisk, på én gang enkel og kompleks, tilgængelig og mange facetteret. Og så har den retning. Fremstår afklaret og som værende i kontakt med en anden og større dimension. (Det er måske derfor, der på bagsiden af CDen står, at den genremæssigt er ”Jazz / Spiritual Music”). Der er i hvert fald noget spirituelt over musik, om end ikke noget new age. Musikken er funderet i jazzens sprog, men former sig netop som andet og mere, smukt og stærkt.

*****  /  Tiger Music  /  41 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share