Griff Trio: Yoraré

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Normalt forbinder man sækkepiber med traditionel musik i Skotland. Men med belgiske Griff Trios album, Yoraré, står det klart, at sækkepiben også indtager en central rolle i traditionel vallonsk musik. Efter at trioens medlemmer – Colin Deru, Rémi Decker og Raphaël De Cock – havde spillet europæisk folkemusik igennem et tiår, begyndte de at spørge sig selv, hvori deres egne kunstneriske rødder egentlig bestod. Yoraré er svaret – et album, der netop består af traditionel vallonsk, flamsk og fransk sang og musik. Udover at spille sækkepiber og fløjter, synger alle trioens medlemmer på albummet, der vidner om troubadourernes rolle og tone i forhistorien. De tre har helt konkret forsket i forhistoriens lokale og regionale musik og med afsæt i de tekniske hjælpemidler, de har adgang til i dag, revitaliseret og indspillet et materiale, som hovedsageligt stammer fra det 19. og 20. århundrede og som både rummer masser af anekdoter og bygger på simple melodier. De tre forvalter imidlertid ikke arven med nostalgi. Tværtimod. De har moderniseret det gamle materiale og fået det til at lyde som troubadourmusik af det 21. århundrede.

***  /  Homerecords  /  66 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share