Jan Harbeck Quartet feat. Walter Smith III: Variations in Blue

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Da den danske tenorsaxofonist, Jan Harbeck, i sin tid faldt over den glemte plade – Eddie Lockjaw Davis’ & Paul Gonsalves’ Love Calls fra 1967 – tændtes en tanke: Han ville selv samle materiale og indspille en plade – sammen med en anden tenorsaxofonist (og nogle andre instrumenter). Han ville – som Lockjaw og Gonsalves – finde og indspille nogle melodisk enkle ballader og sammen med den anden tenorsaxofonist søge ind til kernen i musikken og blotlægge den skønhed og nerve, som lå netop dér! I USA fandt Harbeck tenorsaxofonisten, Walter Smith III, og ham præsenterede han både for idéen og kompositionerne. Smith III vendte tommelfingeren op ad, og her er det endelige resultatet: Variations in Blue – et smerteligt, stemningsmættet, melankolsk og dragende album med jazzmusik af den bløde, blå slags, som man helt uvilkårligt får trang til at fortabe sig i. De to tenorsaxofoner smyger sig op og ned ad hinanden, som var de forenet i et naturligt favntag. De fremkalder erindringer om egne smerter, skaber ro omkring de smerter og trøster. I den forstand har Harbeck, Smith III og sidemen skabt et underskønt landskab af vat med sjæl.

*****  /  Stunt Records  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share