Jan Rørdam: Stardust In Your Hands

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske guitarist og vokalist, Jan Rørdam, var i næsten tyve år gift med Alberte Winding. Og ikke bare gift i juridisk forstand. Han lavede musik sammen med hende – og i øvrigt sammen med Anne Dorte Michelsen, Lis Sørensen og Søren Sko m.fl. Men nu udgiver han altså selv (endnu) et album, Stardust in your Hands, som genremæssigt matcher den musik, vi kender fra Albertes og Anne Dorte Michelsens side. Helt overordnet vil man – i en international sammenhæng – kalde Jan Rørdams musik West Coast – en genrebetegnelse, der især har sit afsæt i Californiens årtier-lange tradition for vokal- og guitarbaseret folkpop, der vægter melodierne, harmonierne og arrangementerne. Stardust in Your Hands kredser tekstuelt om skilsmisser, brud og møder i familiemæssig forstand – og ikke på nogen firkantet vis – men på en meget enkel, fin og fængende måde. Og musikken, den er – helt i genrens ånd – veludført og af høj kvalitet, smooth og – desværre – lidt ufarlig. Problemet ved genren er nemlig, at den har en iboende risiko for at blive for blankpoleret og smooth, og dén fare læner Jan Rørdams musik sig altså op ad.

***  /  Bonfire Music  /  47 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share