Melike: Inn of Love

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Melike – med efternavnet Tarhan – er en belgisk sangerinde af tyrkisk oprindelse. For nogle år siden blev hun på en scene i Bruxelles ”smedet sammen med” saxofonisten, John Snauwaert, og dét er der nu kommet et forrygende flot album ud af: Inn of Love. På albummet hører man en fascinerende, meget smuk, melodisk form for musik, som fint balancerer mellem det traditionelle og det moderne. Nogle af albummets numre er notorisk traditionel folkemusik, andre er nye numre, men alle refererer til Tyrkiet og den folkemusiktradition, der hersker der – det vil bl.a. sige sufi musikken. Enkelte numre er festlige invitationer til dans, andre er vemodige invitationer til smertelig refleksion. Men uanset hvad, så er det saxofonisten John Snauwaert, guitaristen Hendrik Braeckman og percussionisten Francois Taillefer, der skaber det solide fundament, hvorpå Melike Tarhan kan udfolde sin inciterende, dybt nostalgiske sang. Inn of Love er en enkel form for musik, der bygger bro og inviterer folk til at nærme sig hinanden og knytte kærlige bånd – også henover grænser og sprog. Lyt til nummeret, Söylememek Harcisi, og påstanden får krop.

 ****  /  Homerecords  /  52 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share