Robin Williamson: Trusting in the Rising Light

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er ni år siden, den nu 72-årige, skotske singer-songwriter, harpenist og guitarist, Robin Williamson, sidst sendte et album på gaden. Den gang hed albummet, Iron Stone, og det blev rost til skyerne. Nu foreligger så en opfølger, Trusting in the Rising Light, men dét album er noget af en skuffelse. For Williamsons meritter, både som solist og stifter af gruppen, The Incredible String Band, får reelt et skud for boven med det sjældent dårlige album. Williamson har tidligere indtaget en central position i videreudviklingen af det, vi i dag kender som singer-songwriting – eller af det, for den sags skyld, vi til alle tider har kendt som skotsk eller britisk folk – men med Trusting in the Rising Light mavelander det projekt mere eller mindre. Vel er musikken på det nye album fin, præget af respekt overfor den narrative tradition, men væk er det innovative element. Og væk er i særdeleshed Williamsons vokal, der som et slidt, papirtyndt stykke værktøj kun momentvist rammer tonen rent. Hans vokal og hele materiale har en ægthed i sig, noget påtrængende, men det i sig selv opvejer ikke problemet med den svigtende, tekniske formåen.

**  /  ECM Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share