Goran Kajfes Subtropic Arkestra: The Reason Why vol. 2

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Goran Kajfes er svensker, oprindeligt fra Jugoslavien, og så er han inspireret af både tyrkisk, brasiliansk og afrikansk musik. Herudaf vil man kunne forstå, at hans musik emmer af kultursammenstød og brobyggeri. Subtropic Arkestra er hans ti mand store eklektiske orkester, og The Reason Why vol. 2. er – som titlen indikerer – hans andet album med det store orkester. Musikken? Den er multi kulti – et særegent miks af traditioner fra de nævnte destinationer og af nordeuropæisk folk, funk og jazz. Den er voldsom, effektiv, frenetisk, hæsblæsende, periodisk både psykedelisk og bevidsthedsudvidende. Og både påvirket af amerikanske Grizzly Bear, brasilianske Milton Nascimento og camerounske Francis Bebey – blandt andre. Vol. 2 er en meget værdig opfølger til Vol. 1, som udløste en Grammy-nominering og – før den – X/Y, som udløste en nordisk musikpris. Musikken sprænger så godt som alle rammer, den er dynamisk og ikke på nogen måde for fastholdere, konservative og konforme lyttere.

****  /  Headspin Recordings  /  44 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share