Stefan Pasborg & Carsten Dahl Duo: Live at SMK

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Efter bare få sekunder står det klart, at Live at SMK er improvisatorisk, eksperimenterende jazzmusik par excellence. Avantgardistisk instrumentalmusik fremelsket af to af Danmarks fremmeste jazzmusikere, trommeslageren Stefan Pasborg og pianisten Carsten Dahl. Begge har appetit på og rygrad til at improvisere og flyde med den øjeblikkelige musik, selv når den notorisk fører i ukendte retninger. De to har modet til at fortsætte deres færd. Dét kan man forvisse sig om ved at lytte til deres fælles liveperformance. De kender hinanden og finder sammen glæde ved at opdage nye landskaber. Derfor udvikler deres rejse sig også – over den lille time – til en kollektiv udforskning af mere eller mindre ukendte kringelkroge, og afrapporteringen derfra er potente lydlandskaber, der momentvis emmer af ro og harmoni, men fortrinsvis af hektisk, adspredt og prøvende skridt i nye retninger. I passager spiller Carsten Dahl præpareret klaver – det gør han f.eks. på albummets mest fokuserede nummer, Narimans Mood – der giver associationer til Miles Davis musik i begyndelsen af 60erne. Især dét nummer er mesterligt på det ellers så vanskeligt tilgængelige live-album.

****  /  ILK Music  /  58 min. 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share