RioJAZZ4: RioJAZZ4

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

RioJAZZ4 er en kvartet, der ikke overraskende smelter to musiske genrer sammen: latin og jazz. Bag kvartetten står den brasilianske guitarist, Caio Marcio Dos Santos, og den danske jazzbassist, Morten Ankarfeldt. Og med sig i studiet har de to haft den brasilianske trommeslager, Cassius Theperson, og den danske saxofonist, Christina von Bülow, og dét intermezzo er der altså kommet et ganske godt album ud af. Et album præget af et medrivende, energisk swing. Numrene på albummet er for størstedelens vedkommende skrevet til lejligheden, enkelte andre er standards fra grænselandet mellem de to genrer – det gælder f.eks. albummets mest kendte skæring: Dorival Caymmis Melagre, albummets største oplevelse. Når albummet alligevel – som helhed – ikke topper, skyldes det, at der er noget teknisk forceret over det. Det er som om, musikkens indre nødvendighed og nerve er svær at ”mærke”. Vel er der dragende momenter med et fedt swing, men som helhed betragtet oplever undertegnede albummet som lettere fladt.

***  /  Calibrated Music  /  52 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share