SE Quartet: Days To Come

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den svenske jazzkvartet (med den danske pianist Rasmus H. Thomsen) er en uhyre velspillende konstellation, som af gode grunde er blevet efterspurgt på europæiske scener og hvis musik af samme grunde er blevet gjort til genstand for en del downloads og streaming. Kvartetten, der (ud over danskeren) består af saxofonisten David Ehrlin, trommeslageren Antti Ojala og bassisten Martin Sundström, spiller en effektiv, melodisk, lyrisk form for instrumentaljazz, som – selv om den tenderer det pæne – har en umiddelbar fascinationskraft, et fint flow, et swing og – nok så væsentligt – en dybde. Musikken emmer af spilleglæde, har en varm – til tider melankolsk – klang og et helt gennemgående fint rytmisk flow. Den er smooth, for det meste. Men ikke på den kedelige måde, for samtidig har den kant. Og dét skyldes især, at Thomsens klaver giver Ehrlins saxofon modspil. Det er netop dét modspil, der gør albummet som helhed så lytteværdigt.

****  /   Prophone Records  /  58 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share