Chicago: Now (XXXVI)

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er rutine, der fra første splitsekund udgår fra albummet Now (med undertitlen XXXVI). Chicagos musik flyder nærmest over af den rutine, uden at være rutinepræget. Musikken rækker tråde tilbage til pladedebuten i 1969 (The Chicago Transit Authority, som udløste dobbelt platin), den giver mindelser om adskillelige numre fra de mellemliggende 45 år / 34 album, men den fremstår alligevel forfriskende ny og nutidig – selv om Now er udgivelse nummer XXXVI. Chicago er rutineret, men gruppens musik er frisk, og det skyldes blandt andet den energi, der (igennem 45 år) som noget ret enestående opstår af, at der er tale om et rockorkester med adskillelige horn. Kombinationen af rock, pop, funk og jazz fungerer stadig. Chicago vil stadig noget. Og kan stadig noget. Musikken på Now er effektiv og energisk, den har nerve og kant, pondus og karakter – og så forbinder den på organisk vis fortiden med nutiden. Titelnummeret og nummeret, More Will Be Revealed, har til og med hitpotentiale. Alene derfor må pensionstilværelsen (endnu engang) være blevet udsat.

****  /  Chicago Records II/Frontiers Records  /  50 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share