Jens Jefsen: Jam Me Up

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den århusianske jazzbassist har givet sig selv et benspænd. Heraf titlen på hans 8. solo-album: Han har givet sig selv den opgave at lave et konceptalbum, hvorpå han selv indspiller alle basspor og efterfølgende inviterer gæster på besøg og beder dem om – en for en – at tilføje noget. Gæsterne er Uffe Steen, Martin Schack, Hans Esbjerg, Emir Bosnjak, Live Foyn Friis og Oskar Jefsen. Efter at de – en for en, hver for sig – har været på besøg i studiet, har Jens Jefsen bearbejdet deres tilføjelser. Og Jam Me Up er blevet det endelige resultat: Et vellykket, godt mikset jazzalbum med kontrabassen i fokus. Albummets højdepunkt er den 2. skæring, hvorpå Uffe Steen med sin guitar i dén grad har sat sit fingeraftryk. Nummeret, Input One, er ganske enkelt sublimt og så velturneret, at det er svært at forstå, at det er blevet til på nævnte vis. Vidste man ikke bedre, ville man i dét tilfælde tale om eminent samspil. Men forklaringen på det gode ”samspil” er måske den, at de to århusianere kender hinanden så godt, at de musisk kan finde sammen uden at være sammen. Velfungerende er det i hvert fald.

****  /  Gateway Music  /  57 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share