Live Foyn Friis: Running Heart

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Norske Live Foyn Friis, som bor i Danmark, er lidt af en ener. Hun er en helt usædvanlig singer-songwriter, som nok har optrådt med etablerede jazznavne som Brian Blade, Thomas Morgan og Bugge Wesseltoft, og nok kan minde om Björk, men som først og fremmest er sin egen, og som sådan fremmaner sit helt eget yderst originale univers – indenfor en blandingsgenre, som kunne kaldes indie-jazz iblandet elementer af pop, rock og electronica. Running Heart, indspillet med danske Alex Jønsson, Jens Mikkel og Andreas Skamby, afspejler et sådant yderst originalt univers. Running Heart er et album med legende lette, luftige, kantede og helt uforudsigelige ballader, som netop er et miks af nævnte genrer. Man er ikke et sekund i tvivl om, at man her lytter til en singer-songwriter af Guds nåde: ikke ét af hendes numre er flade; ikke ét af hendes numre efterlader lytteren uberørt. Tvært imod. Man forstår straks, at der her er tale om en meget vidtfavnende kunstner, som forstår at mikse alle sine virkemidler og bygge et nyt Babelstårn op fra bunden.

****  /  Curling Legs  /  41 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share