Emil de Waal + Gustaf Ljunggren & Søren Kjærgaard feat. Elith ”Nulle” Nykjær: Handmade in Denmark

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er et fedt, helt vildt langsommeligt jazzalbum, Emil de Waal og hans kumpaner har begået i samarbejde med klarinettisten, Elith ”Nulle” Nykjær. Fra det sekund, man hører åbnings- og titelnummeret, føler man sig hensat til… ja, enten en sen aften i sit køkken efter en solid druktur, hvor man lige må samle sine tanker over en sidste bajer, inden man sløvet går til køjs… Eller hensat til dækket af en flodpram på Mississippi, hvor man i skumringen dovent sidder med sin Southern Comfort, alt imens man spejder udover de tæt bevoksede bredder, flodens blanke vandoverflade og alligatorernes stillestående næsebor hid og did. I den forstand er Handmade in Denmark uhyre billedskabende, sjældent og modigt. Musikken er flot swingende, total lounch-agtigt og henførende. Størsteparten af materialet er af egen produktion og bærer enten Nulles, de Waals, Gustaf Ljunggrens eller Kasper Tranbergs signatur. Men også Simon & Garfunkels Sound of Silence, tages under absolut kærlig behandling – nedsat, som det er, til den halve hastighed.

****  /  DME  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share