Jakob Skøtt: Taurus Rising

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Jakob Skøtt er trommeslager i syrerockgruppen, Causa Sui, som igennem hele sin levetid har befundet sig i periferien af den danske rockscene med sin særegne musik: et miks af syrerock, krautrock og jazz. Jakob Skøtt står, som medlem af Causa Sui, også bag gruppens eget pladeselskab, El Paraiso Records. Hans adgang til at udgive et soloalbum er således til stede, så hvorfor ikke? Når nu lysten og interessen er der? Taurus Rising er i hvert fald trommeslagerens ekspressive soloridt; et helt igennem bombastisk og syret album, der emmer af energiudladning, febervildelse, aggression, elektronik og funky rytmik. Taurus Rising er udgivet som enkeltstående LP og – her – som en dobbelt-CD, hvor den anden CD er Skøtts første soloudspil, oprindeligt udgivet under titlen, Amor Fati. Som helhed betragtet er dobbelt-CDen en suveræn indgang til den scene, hvor den nutidige syre- og krautrock tager livtag med både jazz og dance. Om man så kan lide den scene eller ej, er en anden ting. Men Skøtts åbne dør er både bemærkelses- og prisværdig.

***  /  El Paraiso Records  /  77 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share