ELEkTRO feat. Rudi Mahall & Even Hermansen: Vol. 2

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

I 2011 udgav ELEkTRO et cross-over-album feat. John Tchicai. Dét album, Vol. 1, som befandt sig i grænselandet mellem jazz og live-electronica, blev rost af anmeldere hist og her og f.eks. af jazztidsskriftet The New York City Jazz Record placeret i top ti over ”årets bedste udgivelser”. ELEkTROs nye album, Vol. 2, hvorpå nu den afdøde John Tchicai er blevet erstattet af Rudi Mahall & Even Hermansen, vil næppe nå samme højde, om end cross-over-elementet er lige så interessant og udfordrende. Electro-jazzen er på Vol. 2 blevet parret med heavy rock via samarbejdet med den norske guitarist, Even Hermansen. Meget sigende for albummet er det de mest powerfulde af numrene, der er de bedste. Numre som Ouch/Homhed og JTJT/JTJT, får i dén grad kant i kraft af hans medvirken og i kraft af samspillet med den tyske basklarinettist Rudi Mahall i øvrigt. Den svedige, energiske, til tider halsbrækkende og krævende cross-over, de to skaber – sammen med ELEkTRO – savner sidestykke i dansk musik. Men dét kan også skyldes, at det særlige genremiks er så udfordrende. Musikken animerer hverken til dans eller hygge.

***  /   Blackout Music  /  51 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share