Lotte Andersen: Radiumusic

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Radiumusic er et album skabt af skuespillerinden / sangerinden Lotte Andersen, pianisten Søren Møller, sangskriveren Neill Cardinal Furio og electromusikeren Mikael Elkjær alias Spejderrobot. De fire beskriver selv deres sange og musik som ”radioaktiv pop” og ”pop-noir”, og helt skæve er de ”genrebetegnelser” ikke, men tilføjer man begreber som ”musical-musik” og ”underholdning med et elektronisk twist”, kommer man tættere på et fuldstændigt billede af det landskab, der materialiserer sig, når man lytter til albummet. Der er noget ”musikteater” over musikken og den tilhørende ”fortælling”, som befinder sig i spændingsfeltet mellem naturvidenskab og ånds- og følelsesliv. Det er dog som om konceptet, kompositionerne, arrangementerne og især udvidelsen af det musiske udtryk med syv kammermusikere (strygere og blæsere) bliver for dominerende, når fokus nok burde have været inde omkring Lotte Andersens vokal og den potentielt dybe fortælling, som hendes vokal i sig selv rummer. Radiumusic er af samme grund – i denne anmelders optik – blevet lidt for konstrueret, lidt for kontrolleret. Bedst fungerer helt enkle popnumre som Serpentine Dance, Deprive Her og Flying University.

***  /  Audial Records  /  44 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share