Marcin Wasilewski Trio w/ Joakim Milder: Spark of Life

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Marcin Wasilewski Trio er et eminent polsk jazzorkester. Et af Europas pt. bedste – vil jeg hævde. En værdig arvtager efter svenske Esbjörn Svensson Trio, som forsvandt fra jazzscenen, da kapelmesteren druknede i 2008. Spark of Life er den polske trios fjerde album på ECM, et album med samme form for sfærisk smukke, søgende og livgivende instrumentalmusik, som Esbjörn Svensson var eksponent for, og som man har kunnet fordybe sig i på den polske trios første tre album på ECM. Denne gang er polakkernes udtryk imidlertid blevet udvidet, idet den svenske tenorsaxofonist, Joakim Milder, er kommet til som gæstemusiker med sit lyriske spil. Elleve skæringer er der på Spark of Life, hovedparten fremragende kompositioner af kapelmesteren selv, men man hører også hans trio og gæst versionere eksempelvis Stings Message in a Bottle, Herbie Hancocks Actual Proof og Krzysztof Komedas Sleep Safe and Warm – kendingsmelodien fra Polanskis berømte gyserfilm, Rosemary’s Baby. Sædvanen tro er Wasilewski Trios præstation intens, nærværende, overskudsbetonet. Musikken melodisk, på én gang fascinerende enkel og dybt kompleks. Men den instrumentale udvidelse med den svenske tenorsax gør udtrykket noget nær mesterligt.

*****  /  ECM Records  /  74 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share