Birgitte Soojin: Put The Blame On Me

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Put The Blame On Me er det andet af norske Birgitte Soojins tvillingealbumudgivelser. Hvor det første, Swing Low, var en hyldest til især afro-amerikanske spirituals, er dette andet album en hyldest til Elvis Presley. Den dygtige sangerinde, som synger med en sjælden tyngde og dybde, fejrer således kongens 70 år med swingende versioneringer af ni af hans numre. Og hun gør det suverænt! Som bygger hun bro mellem Presley og den afro-amerikanske jazzscene, som før ham, udgjorde den rytmiske musikscene i USA. En interessant ting er, at Birgitte Soojin – som sekunderes af Ida Hvid på bas, Steen Nikolaj Hansen på trækbasun og Frands Rifbjerg på trommer – ikke har valgt kun at fokusere på Presleys mest kendte numre, om end hun også tager livtag med numre som Love Me Tender og Are You Lonesome Tonight? Stærkest på albummet står hendes versioneringer af eksempelvis The Bullfighter Was a Lady, Gonna Get Back Home Somehow og Put the Blame On Me. Igen er der tale om et minimalistisk, meget inderligt album, som giver det indtryk, at Birgitte Soojin har evnen til at fokusere og tør simplificere.

****  /  Highlow Records  /  46 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share