Martin Fabricius TRIO: Out of the White

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Står man i en virtuel eller fysisk butik foran 100-vis / 1.000-vis af CD’er, vil man næppe hæfte sig ved Out of the White. CD’ens cover er ikke specielt iøjnefaldende, det består kun af en amatøristisk udført stregtegning og nogle navne, som tilsammen er sat lidt amatøristisk op, rent grafisk. Og musikeren selv, Martin Fabricius? De færreste har formodentlig hørt hans navn. Griber man alligevel ud efter CD’en, vil man på bagsiden kunne læse, at han spiller vibrafon! Hvor old school er det ikke? Men Out of the White er faktisk en CD, der er værd af hæfte sig ved. Musikken på den er simpelthen gennemført flot instrumental jazz spillet af en trio + to, som tilsammen repræsenterer en usædvanlig instrumentering: vibrafon, mundharpe, guitar, bas og trommer. Bag instrumenterne står / sidder henholdsvis Martin Fabricius, Mathias Heise, Neff Irizarry, Christian Hougaard og Jacob Hatholt. Og hvad de fem formår at trylle ud af det hvide, sammen, dét er simpelthen imponerende! Out of the White er forførende smuk, sfærisk, mange facetteret musik. Fint komponeret, fint arrangeret, fint forløst. Musik af international klasse! Og netop musik af usædvanlig karakter på grund af instrumenteringen.

****  /  Gateway Music  /  49 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share