The BigBand: Almost Music – a BigBand Suite

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Mads Pagsberg har skrevet og arrangeret Almost Music – en suite for bigband og fire vokaler. Hans arbejde med suiten har strakt sig over ti år, og den modning som knytter sig til ti-året, kan man fornemme i forløsningen. Suiten fremstår således både gennemtænkt og gennemført. Bigbandet er godt sammensat, men dét, der gør dets musik særlig interessant, er alligevel de fire tilknyttede vokaler – Kirstine Dahlberg, Mette Johnsen Elbeck, Sille Schultz og Jesper Placing – som gør suiten til en ekstraordinært stor oplevelse. Man føres som lytter ind i et univers, som man kan høre i USA, men sjældent hører i Europa: et noget-nær-musical-agtigt univers, hvori musikken antager karakter af storladen teatermusik, som i sig selv rummer en fortælling, et drama. Man føler sig momentvist hensat til en teatersal på Broadway. Men særlig god og atypisk bliver musikken alligevel, når den får europæisk kant og bliver tilført lidt hip-hop, som tilfældet er i nummeret Almost Jazz. Det nummer giver undertegnede associationer til Thomas Blachmans Four Corners of Cool. Almost Music er cool.

****  /  Eget selskab/Gateway Music  /  51 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share