Rich Perry Quartet: Nocturne

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Rich Perry har med sit indlysende talent, sin tekniske virtuositet og sin kunstneriske sans selv skabt grundlaget for det ry, han i dag har, som en af de største tenorsaxofonister nogen sinde. Perry er en af stjernerne på New Yorks (og hele verdens) jazzscene, har været det igennem fire årtier og er fortsat (aner)kendt for sin varme, lyriske klang og sin helt ekstraordinære sans for improvisation. På Nocturne, danske Steeple Chase Productions 21. album med tenorsaxofonisten, er det imidlertid standards, der er på beddingen. Ganske vist standards som også åbner mulighed for improvisation, men ikke desto mindre standards som Never Let Me Go, My Little Suede Shoes og You’d Be So Nice To Come Home To Me. Sammen med Nate Radley (guitar), John Hebert (kontrabas) og Jeff Hirsfield (trommer) går Rich Perry til disse standards med respekt, men også med en helt særegen og troværdig afslappethed. Der er ingen tvivl om, at Rich Perry påtager sig arven efter den nu 84-årige Sonny Rollins og om, at han gør det værdigt og troværdigt. Nocturne er således et eminent godt jazzalbum, et album der vil kunne stå distancen i mange, mange år – som nogle af Rollins bedste har gjort det.

****  /   Steeple Chase Productions  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share