Thomas Clausen: Blue Rain

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzpianist, Thomas Clausen, har en imponerende karriere bag sig. Men, som man vil kunne høre på det nye album, er karrieren ikke hermed slut. Tværtimod er det en uhyre levende, dynamisk og innovativ pianist, der har været i studiet med sine tre sidemen – tenorsaxofonisten Tomas Franck, bassisten Jesper Lundgaard og trommeslageren Billy Hart – for at indspille Blue Rain ”live” i first takes. Blue Rain er blevet et virkelig godt jazzalbum med et virkelig koncentreret fokus på den melodisk moderne jazz og den dertil hørende improvisation. Musikken er levende og viril og afspejler i den grad, at de fire herrer nok er aldrende (læs: rutinerede), men stadig – som musikken – levende og virile. Numre som Blue Rain og Punk Monk – som begge er skrevet af Thomas Clausen – er eminente – teknisk såvel som kunstnerisk. Og det samme kunne man for så vidt sige om albummet som helhed. Det holder niveau fra ende til anden og er i det hele taget som øst op af en righoldig potageske fra den suverænt krydrede gourmet suppe.

****  /  Stunt Records  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share