Christof Lauer & NDR Bigband: Petite Fleur

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Petite Fleur er den tyske sopransaxofonist Christof Lauers hyldest til den amerikanske legende, sopransaxofonisten Sidney Bechet (som døde i 1959). ACT Musics ejer spurgte for år tilbage Lauer, om han ville lave et album som fokuserede på den amerikanske stilskaber, men først nu – ti år efter – er det her. Til gengæld i form af et uhyre godt gennemarbejdet album med helt sit eget udtryk – om end det stadig helt åbenlyst udgør en hyldest til det amerikanske forbillede. Lauer optræder på albummet sammen med Nord Deutsche Rundfunks Bigband og netop dét set-up er forrygende. Arrangementerne er enestående gode. Samspillet eminent. Og dét, uanset om det er i kompositioner af Bechet – eksempelvis i Petite Fleur og i Les Oignons – eller i fortolkningen af eksempelvis Fats Wallers Honeysuckle Rose. Samspillet er sublimt. Petite Fleur er faktisk et af de bedste bigband-album, undertegnede længe har hørt. Og dét, selv om albummets bedste nummer er Lauers stærke solo, September. Albummet som helhed har et forrygende drive, en god energi, en lys tone, der skaber ren glæde.

*****  /   ACT Music  /  58 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share