Lippert / West: Nocturne

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Guitaristen Jan Lippert og bassisten Henrik West har – sammen med Anna Lidell, Frank Hasselstrøm og Rumpistol – lavet et album, Nocturne, der – som det sig hør og bør med den titel – hylder genrens korte, lyriske karakter – om end der i dette tilfælde ikke er tale om klassisk musik, men eklektisk, elektronisk musik. Nocturne er et konceptalbum indeholdende tre stykker musik, og hvert stykke er inddelt i tre satser med de respektive titler: Noir, Next og Fall. Første stykke, Noir, fortolkes i remixes i det andet stykke, Next. Og i tredje stykke, Fall, eksperimenteres der med tematiske variationer og dynamiske refleksioner over de remixes, som udgør det andet stykke, Next. Man suges af samme grund ind i et minimalistisk, overvejende elektronisk musik univers, som er repetetivt og energetisk, og som – med lidt god vilje – også kan bringe en i tranche. Musikken har kontaktflader tilbage til fusionsjazzen (især takket være Lipperts guitar og Hasselstrøms trombone), tilbage til den klassiske musiks mere minimalistiske form (som f.eks. Éric Satie stod for) k og den mere symfoniske rock, men det ændrer ikke ved, at den umiskendeligt er elektronisk og så absolut nutidig.

***  /  Calibrated Music  /  43 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share