Mimi Terris: Flytta Hemifrån

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmelderroste Mimi Terris kaldes af flere svenske medier den naturlige arvtager efter koryfæer som Alice Babs og Monica Zetterlund. Og sammenligningen holder. Den professionelt skolede svenske sangerinde (hun er uddannet operasangerinde) lægger sig med sit helt særegne miks af retrojazz og svensk visetradition op af swingjazzen og den narrative fortælling i viseform. Flytta Hemifrån handler om en kvinde (sangerinden selv) som vågner op af en døs efter små tyve års fortrængning af egne behov og ønsker. Hun har tilpasset sig og levet på andres præmisser, men beslutter nu at (flytte hjemmefra / flytte hjem til sig selv og) leve sit eget liv – uanset om vejen til dette eget liv går via brudte relationer og en livskrise. Det fascinerende er, at de alvorstunge tekster næsten konstant kommenteres af et overskudsbetonet happy-go-lucky-agtigt swing. Hvis man således er uopmærksom og ikke lytter til ordene, vil man forledes til at tro, at det hele er festligt. Den (måske selvironiske / i hvert fald tragikomiske) samtidige sammenhæng og distance mellem det mørke og lyse er albummets helt store styrke. Dét og sangerindens folkelige og dog dybt professionelle vokal.

****  /  Calibrated Music  /  45 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share