Caçamba: Batendo cancelas

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

De fire musikere i Caçamba, har alle en tilknytning til Belgien, hvorfor de også helt naturligt udsender Batendo cancelas – deres andet fælles album – på belgiske Homerecords. Men ellers står det klart, at de (tre) har rødder i Latinamerika og i den latinamerikanske jazz og f.eks. interesserer sig for den traditionelle brasilianske cerrado. Der er – helt i traditionens ånd – noget blødt, smooth og legende let over kvartettens musik og den musiktradition, der ofte forbindes med billeder af de brasilianske strande, karnevaller og rytmer. Nok rummer Batendo cancelas elementer af jazz – herunder improvisation – men rytmikken er stringent, klart forbundet med cerradoen, hvorfor de brasilianske billeder også kommer helt af sig selv – om end de altså er iblandet elementer af europæisk jazz. Bag Caçamba står den brasilianske guitarist Victor da Costa, den belgiske guitarist Boris Gaquère, den brasilianske saxofonist Claudio Rocha og den mexicanske percussionist Osvaldo Hernandez-Napoles, og man må lade dem, at de kan deres metier, selv om Batendo cancelas efter denne anmelders mening ikke på nogen måde sprænger nye veje.

***  /  Homerecords  /  50 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share