Seckou Keita: 22 Strings

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den senegalesiske kora-spiller, Seckou Keita, har med 22 Strings begået et mesterværk. Hans solo-album, der rummer ti sublime tracks, har således ikke én svaghed. Det er godt komponeret, godt forløst, balancerer eminent mellem tradition og fornyelse, er godt produceret – sanseligt, emotionelt, medrivende og mærkbart. Den dygtige musiker fremstår således ubetinget som en virtuos formidler, instrumentalt såvel som vokalt. Han har skrevet nogle fremragende musikstykker, synger dem hjerteskærende smukt og vil helt åbenlyst noget med sin kunst – for eksempel berøre sit publikum. Man fornemmer ganske klart, at han er rundet af traditionen, men også at han forsøger at presse grænserne for den ud i nye kroge, geografisk og genremæssigt. Og dét formår han at gøre med alt i sit udtryk intakt. Manden, der har spillet med blandt andre Salif Keita, Yossou N’Dour og Miriam Makeba, forbliver som solist stringent og fokuseret. Derfor må jeg som lytter konkludere, at hans album er et sjældent mesterværk, som med statsgaranti vil stå distancen og være lytteværdigt om både to, ti og tyve år.

******  /  ARC Music  /  50 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share