Sinne Eeg & Thomas Fonnesbæk: Eeg Fonnesbæk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Dette jazzalbum er usædvanligt! Og det alene af den grund, at der kun er to optrædende på det: Sangerinden Sinne Eeg og bassisten Thomas Fonnesbæk. Albummet er – som man vil kunne forstå – minimalistisk, det består udelukkende af ballader, primært af standards. Alt fremført med bare to ”instrumenter”. Minimalisme rummer den risiko, at et album som helhed kan blive kedeligt, men det sker ikke for Sinne Eeg og Thomas Fonnesbæk. De to synes tvært imod – med deres nøgne tilgang til materialet, deres eminente samspil og deres fint afstemte klange – at åbne til et farverigt indre, som changerer i utallige farver. Deres forehavende er kunstnerisk udfordrende, men de formår at få det bedste frem i hinanden, hvorfor denne anmelder må konkludere, at Eeg Fonnesbæk er et af den prisvindende Sinne Eegs bedste albums til dato. Eeg Fonnesbæk er smukt, varmt, mange facetteret. En lise at lytte til. Teknisk overskudsbetonet, kunstnerisk rundet af autoritet.

*****  /  Stunt Records  /  42 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share