Phronesis: Life to Everything

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Mange anmeldere har omtalt den dansk/engelsk/norske jazztrio, Phronesis, som ”arvtager” efter svenske Esbjörn Svensson Trio. Og man forstår anmelderne. Phronesis spiller nemlig en lige så pågående, energisk, ekspressiv form for jazz, som E.S.T. gjorde. Flere numre på Phronesis’ pulserende livealbum, Life to Everything, emmer af samme tekniske overskud og kunstneriske pondus, som E.S.T. stod for. Alene derfor er der god grund til at lytte. Men fordyber man sig i Phronesis’ forløsning af eget materiale, hører man også en trio, der står helt i egen ret, en uhyre sammentømret trio, som prioriterer helheden fremfor detaljen, uden dog at gå på kompromis med detaljen. Bassisten Jasper Høiby, pianisten Ivo Neame og trommeslageren Anton Eger fremstår som en organisme; deres fælles liveindspilning som et formfuldendt kunstnerisk statement. Trioens musik er som et kuperet, smukt terræn, som man umiddelbart får lyst til at vandre ind i og tage nærmere i øjesyn. Life to Everything er ikke bare Phronesis’ bedste album til dato, det er også et af de mest bemærkelsesværdige nordeuropæiske jazzalbum i de sidste par år.

*****  /  Edition Records  /  63 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share