Marius Neset: Pinball

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den herboende, norske jazzsaxofonist, Marius Neset, har på rekordtid skabt sig et navn som komponist og saxofonist. Hans udtryk er så markant, ofte så ekspressivt og eksplosivt, at man har noteret sig hans navn – ikke bare i Norge og Danmark, men internationalt. Og dette, hans nye album på tyske ACT, vil helt sikkert kun styrke positioneringen. Albummet, der er indspillet med et meget stærkt, ungt, superkreativt hold af sidemen – den britiske pianist Ivo Neame, den britiske vibrafonist Jim Hart, den svenske bassist Petter Eldh og den norske trommeslager Anton Eger – har alt det, der skal til for at få det helt store internationale gennembrud. Albummet er på én gang luftigt og ekspressivt, søgende og afklaret – som i forlængelse af den tone, afdøde Esbjörn Svensson skabte for få år siden. Musikken er kompleks, men har klare melodilinjer. Og det – kombineret med samspillet, de individuelle præstationer og produktionen – gør Pinball til et gennemført flot album af international dimension. Hvert nummer står i sig selv, men helheden – den er simpelthen eminent, mange facetteret, dybt fascinerende.

*****  /  ACT Music  /  61 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share