Melody Gardot: Currency of Man

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske sangerinde, Melody Gardot, som rent kunstnerisk ofte er blevet sammenlignet med Nina Simone og Amy Winehouse har med dette, sit fjerde studiealbum, lavet det, der kan gå hen og blive en klassiker. Hendes første tre album var rigtig gode, men Currency of Man er fremragende: et meget fokuseret og gennemarbejdet album, der genremæssigt er et miks af vokaljazz, blues og rock. Albummet består af ti perler, det ene mere fremragende end det andet. Og alle fremføres de med autoritet og pondus, uanset om de er stilfærdige ballader (der som Morning Sun sender tankerne i retningen af den ro, der kan præge Van Morrisons bedste ballader) eller rocknumre (der som Preacherman sender tankerne i retningen af den lyd, der kan præge Bruce Springsteens mere jazzede ballader). Melody Gardot har fuld kontrol over sine virkemidler, hun har vokal dybde, formår at variere sit udtryk og har – sandt at sige – skabt fundamentet for et veritabelt verdensgennembrud med sit forrygende miks af bund, blæs og delikatesse. Currency of Man kan for Melody Gardot blive, hvad Back to Black blev for Amy Winehouse.

******  /  Decca/Universal Music  /  49 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share