Ola Åkerman: Explosion!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den svenske trækbasunist, Ola Åkerman, er – efter mange liveoptrædener på bl.a. Southern Kitchen i Malmø – aktuel med sit orkesters debutplade: et eksplosivt jazzfunkalbum med elementer af up tempo shuffle og ballader – med særlig tyk streg under genren: jazzfunk. Med sig har Ola Åkerman Magnus Lindberg på guitar, Måns Mernsten på keys, Mats Ingvarsson på bas og Marcus Liliequist på trommer. Og sammen formår de fem altså i dén grad at sætte gang i konvolutterne. Uden smålig skelen til finesser, sætter de fra land i et højt tempo med en musik, der emmer af spilleglæde og fest snarere end fokus på detaljen. Og det er sådan set fedt nok, selv om denne anmelder finder, at albummets langsommere ballader giver bedre plads til tekniske finesser – som trods alt er dem, der skal til for at sikre langtidsholdbarhed. Bedst, synes jeg, en ballade som Maybe the Flower Will Blossom After All er. Især dét nummers drævende karakter giver lytteren mulighed for at høre, hvor forrygende en komponist og musiker Ola Åkerman faktisk er. Er man mere til den løsslupne fest, er der dog mange andre numre at benytte sig af.

***  /  Calibrated Music  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share