Mighty Sam McClain & Knut Reiersrud: Tears of the World

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det triste er, at 72-årige Mighty Sam McClain døde for bare to måneder siden. Det forløsende er, at amerikaneren – sammen med sit efterårs legekammerat, den norske guitarist, Knut Reiersrud og dennes orkester – nåede at indspille det forrygende slutdokument, Tears of the World. Et album der klart markerer, hvorfor man ofte nævnte den amerikanske R&B-sanger, når talen alligevel faldt på store sangere indenfor genren – navne som Solomon Burke, Percy Sledge og B.B. King. Legekammeraten, nordmanden – der tidligere har spillet med navne som Buddy Guy, Otis Rush og Blind Boys of Alabama – formår endda med sin sublime, mange facetterede og yderst innovative back-up at understøtte det bedste i McClains slutdokument. Derfor er resultatet også blevet næsten formfuldendt: et album med kunstnerisk tyngde og svedige gamle sydstatsstandards levendegjort. Sangene har McClain og Reiersrud udvalgt i fællesskab, og det består både af standards og atypiske numre, som f.eks. Carlene Carters melankolske country-nummer, Too Proud, som i McClains og Reiersruds version bliver både mesterligt og smerteligt.

*****  /  ACT Music  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share