Taragana Pyjarama live på Trailerpark Festival, Royal Stage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Taragana Pyjarama er navnet på et elektronisk projekt skabt af den danske producer Nick Eriksen. Det er et projekt, der befinder sig i grænselandet mellem den elektroniske musiks chill-wave og psychedelica, og som på mange måder er mere internationalt end egentlig dansk, hvis man kan sige det. (Tarangana Pyjarama bliver modtaget godt af den internationale presse, hvilket i denne anmelders optik kan tages som udtryk for, at musikken 1) er af høj kvalitet og 2) af internationalt tilsnit).

Denne skelnen mellem det internationale og danske var Nick Eriksen og hans to sidemen helt givet ikke optaget af, da de stod på Royal Stage i Trailerpark torsdag aften. De virkede (som mange musikere indenfor den elektroniske genre) mere introverte, mere optaget af deres gear og af deres konkrete beat, end af ”akademiske overvejelser” om geografi. Og trods det introverte – de virkede optaget af at få deres fælles streams of soundscapes ud over scenekanten. Og dét lykkedes! Godt understøttet af et enkelt, men velfungerende scenelys, fik de konstrueret en særegen magnetisme, der sugede publikum til sig. Man kan spørge, om det var for tidligt at programsætte projektet kl. 20, mens der endnu var lyst udenfor og langt til beruselsen blandt publikum. Men selv dét spørgsmål virkede de tre på scenen indifferente overfor. De leverede bare deres vare, effektivitet og med pondus.

Varen? De tres musik? Den er som fortællinger med en begyndelse, en midte og en slutning. Fortællinger, der følger spændingskurver, der er afprøvet og virker. Publikum bliver så at sige suget ind i musikken og gjort til aktive lyttere eller medspillere. Ikke bare fordi beatet i sig selv drager, men også fordi der i musikken er et tydeligt, melodisk element. Når man, som torsdag aften, står tilbage med en følelse af, at netop denne koncert kunne have været dobbelt så lang, så er det fordi Taragana Pyjarama ramte en slumrende nerve – ikke bare hos denne anmelder, men åbenlyst også hos mange andre.

****  /  Koncert også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share