Cancer live på Trailerpark Festival, Royal Stage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Da Nikolaj Manuel Vonsild fra When Saints Go Machine og Kristian Finne Kristensen fra Chorus Grant i 2013 gik sammen og skabte Cancer, skabte de også en sound, der i en dansk kontekst er usædvanlig. Vel aner man i Cancers musik inspiration fra udenlandske storebrødre som Marillion, Tindersticks og Lampchop, men stadig er Cancer helt unik, et orkester som både evner at skrive og forløse fortællinger, der suger lytteren ind i et mærkværdigt, mørkt og melankolsk univers. Gruppens musik er et velfungerende miks af elektroniske beats og afdæmpet, inderlig, vokalbåret rock. Særlig karakteristisk er Nikolaj Manuel Vonsildds lyse vokal, der ganske vist til tider kan lyde lidt anstrengt, men som også konstant giver indtryk af at kunne gøre et pludseligt, farligt udfald. Når den i passager smyger sig op ad Kristian Finne Kristensens mørkere, men meget mere silkebløde vokal, er det imidlertid som om englene synger. De to stemmer er således et virkelig godt match. Det gælder for eksempel i nummeret Hot Snake Dead Body, der som et af flere fremragende numre røg ud over scenekanten lørdag aften på Trailerparks Royal Stage. Dét nummer – og Cancers koncert som helhed – var ganske enkelt fremragende. Nok var der enkelte blandt publikum, der fandt koncerten lidt for afdæmpet og lidt for stationær. Men jeg fandt den gribende. De to frontfigurer og deres to sidemen optrådte således med deres materiale som om, de havde noget på hjerte. Noget, der var påtrængende nødvendigt at videreformidle. De levede sig ind i stoffet, fokuserede på musikken og var samtidig konstant i kontakt med publikum. Og dét gjorde koncerten til en intens oplevelse. Numre som Body On The Bones, Age of Pinballs og Hunting Large Cats From Helicopters blev tredimensionelle oplevelser af stor intensitet.

*****  /  Koncert også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share