Shura live på Trailerpark Festival, Royal Stage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den britisk/russiske R&B-, chillpop- og dancesangerinde, Shura, er som mange andre kunstnere på Trailerpark et forholdsvis nyt navn. Hun skrev, indspillede og udgav i marts 2014 et nummer, Touch, som fik millioner af hits på YouTube. I efteråret 2014 scenedebuterede hun på Pitchfork Music Festival i Paris. Og nu, i august 2015, er hun et hovednavn på Trailerpark Festival 2015.

Sangerinden optrådte lørdag aften i Enghave med overraskende autoritet og pondus. Den R&B og chillpop, som i studieindspilninger er soft, blev i live-udgaven virkelig skærpet med elektroniske beats. Shura stræbte således helt åbenlyst ikke efter at smukkesere sine numre, men efter at give dem kant og bid.

Havde man troet at, at man skulle chille, opdagede man fra første sekund, at man var gået forkert. På den mest direkte og pågående vis åbnede sangerinden (og hendes musikere) koncerten med en brutal elektronisk udgave af Figure Stuff Out. Og derfra gik det over stok og sten med skærpede udgaver af fængende chillpop-numre som 2Shy, Indecision og White Light. Alt var uraffineret og råt.

Det kunne man så mene om, hvad man ville. Men at Shura gav smæk for skillingen, er ikke til at diskutere. Hun havde pondus og både evne og vilje til at give publikum nogle rå udgaver af sine sange. Måske har hun ladet sig inspirere af de mange remixes, hun i forvejen har tilladt andre at lave af sine sange. Hun virkede i hvert fald åben over for både indfald og udfald. Og det gav koncerten nerve.

****  /  Koncert også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share