Slim Ali & The Hodi Boys: 70s Soul!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Slim Ali blev født i Mombasa i 1948 og begyndte tidligt at synge. Tyve år gammel, i 1968, fik han sit store kontinentale gennembrud som forsanger i orkesteret, The Hodi Boys. Med sin egen rigt facetterede, dybe afro-arabiske vokal, sin egen sang på både engelsk og kiswhalili – og med The Hodi Boys’ udgangspunkt i soul og funk – blev konstellationen i 70erne trendsætter i en bølge indenfor nævnte genrer, der slog ind over hele det afrikanske kontinent. Trenden døde ud i løbet af 80erne, og Slim Ali selv døde sandsynligvis i Yemen i 2009 (uden at man dog ved dette med sikkerhed. Han forsvandt, og konspirationstænkere mener, at han blev religiøs og i dag kalder til bøn fra minareterne). Flere af de epokegørende udgivelser fra den gang bliver i disse år genudgivet eller revitaliseret. Og det er altså helt generelt udgivelser med powerfulde saxofon harmonier, catchy guitar riffs og rige vokaler. En af disse udgivelser er ARC Musics 70s Soul! med netop Slim Ali & The Hodi Boys. Albummet er en opsamling, en slags greatest hits – med fokus på de største soul-numre, som konstellationen indspillede i 70erne. Og det er fascinerende stof, tung afro-soul, som perspektivere den funk/soul/pop, vi i dag kender fra Nordamerika. Musikken er kantet, ligefrem, forfriskende. Og lytteværdig.

****  /   ARC Music  /  61 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share