Tom Theuns & Paul Russell: In Between Trees

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

In Between Trees er resultatet af to eminente folk-guitaristers / -vokalisters samarbejde. Tom Theuns fra Belgien og Paul Russell fra Colorado fandt sammen, isolerede sig i en hytte og skabte derfra en række sange med afsæt i deres fælles passion for sang, akustisk guitar og genrer som folk, country, blues og ragtime. Og så endte det lykkeligt. I forvejen har de to hver især en distinkt stemme og på instrumentet en udtalt teknisk snilde, men at de – som instrumentalister og vokalister – har fundet sammen, det har tilvejebragt grundlaget for etablering af en transatlantisk samklang af overbevisende styrke. Hvor den ene eller anden musiker – eller genre for den sags skyld – starter og slutter, er ikke entydigt, når man lytter til albummet. Og det er for så vidt også lige gyldigt. Hovedsagen er, at samspillet fungerer, og at udtrykket helt generelt emmer af livsglæde og kunstnerisk kvalitet. In Between Trees er håb og lys snarere end melankoli og mørke – til trods for, at der indgår blues i musikken. Signaturnummeret, Johnny Blackbone’s Trail tydeliggør, at duoen har sine rødder i både europæisk og amerikansk folk, men også at den kan forny og lysne begge dele. Og dét er prisværdigt.

****  /  HomeRecords  /  48 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share