Dorado + Amati Schmitt Group: Live

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Dorado Schmitt blev født i 1957 i Frankrig. Og fra det øjeblik hans fingre var lange nok til at gribe om guitarens hals, tog han tråden op, hvor legenden Django Reinhardt og Quintette du Hot Club de France havde sluppet deres helt særegne afart af den guitarbaserede gypsyjazz. I 1978 dannede Dorado Schmitt, sammen med Gino Reinhardt på kontrabas, The Dorado Trio. Han begyndte at komponere teknisk udfordrende stykker med plads til improvisation, og blandede de gamle musetter med både bossa-nova og flamenco og jazz. Efter ti år bandt en voldsom trafikulykke ham i nogle år til en sygeseng og et genoptræningsprogram, men han vendte tilbage, trioen genopstod, indspillede nogle epokegørende album og blev atter et verdensnavn. I de senere år har Dorado Schmitt – med sin trio og sønnen, Amati Schmitt – flere gange gæstet København, og det er her, i JazzCup, at det nye live-album er indspillet. Og en ting står klart: sønnen, Amati, er også en virtuos på guitar. Både far og søn spiller således med udtalt autoritet, teknisk snilde og kunstnerisk overskud, og de bakkes godt op af Francko Mehrstein på rytmeguitar og Xavier Nikq på bas, foruden i enkelte numre af Esben Mylle Strandvig på ekstra rytmeguitar. Sidstnævnte har produceret pladen, der emmer af liv, autenticitet og varme – og en smule automatisme.

***  /  Stunt Records  /  50 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share