Pablo Márquez: El Cuchi Bien Temperado

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den argentinske provins, Salta (ved foden af Andesbjergene), har i forrige århundrede fostret tre store musikere og komponister: Eduardo Falu, Gustavo “Cuchi” Leguizamón og Dino Saluzzi. Hvor førstnævnte (1923-2013) kort sagt har været synonym med regionens tradition, har ”Cuchi” (1917-2000) fornyet og beriget den med egne, visionære perspektiveringer. Det er disse Dino Saluzzi (1935-) har arbejdet videre på. ”Cuchi” respekterede ganske vist traditionen, samtidig med at han revolutionerede den med introduktionen af harmonisk frihed. Men da han også var optaget af århundredets store klassiske komponister – navne som Debussy, Ravel, Stravinsky og Schoenberg – flød inspirationen herfra også ind i hans på en gang populære og sofistikerede musik, og dét kan man høre på El Cuchi Bien Temperado. Her versionerer den klassiske sologuitarist, Pablo Márquez (som er fra samme provins), en række af ”Cuchis” kompositioner, og dét gør han på fornem vis. Hans ”fortolkning” er farverig, kompleks, rig. Og absolut lytteværdig.

****  /  ECM New Series Records  /  67 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share