Blue Lotus: Seven Continents

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Guitaristen, Mikkel Nordsø, er et koryfæ på den danske world- og jazzscene. Han er en musiker, der med flere grupperinger, herunder Blue Lotus, det ene øjeblik er gået af stier, som andre (bl.a. John McLaughlin, Trilok Gurtu og Paco de Lucía) har banet, det næste øjeblik har banet egne stier i ukendt terræn. Men uanset hvad: Han har gjort det med autoritet og gennemslagskraft. Og musikken? Men dén har han favnet bredt. Især er hans musik i dag et miks af den nordiske jazz’ melodik, den spanske flamencos temperament og de indiske traditioners kompleksitet. Med Blue Lotus – som foruden Mikkel Nordsø selv består af Ole Theill på tablas og Tine Rehling på harpe – er fokus især på indisk musik. Og dét fokus er respektindgydende. Selv er Nordsø en virtuos på guitar, men det samme er Theill på tablas og Rehling på klassisk harpe. Når de tre så oven i købet på dette album får besøg af inderne: Shashank Subramanyam på fløjte og Patri Satish Kumar og Sai Giridhar på mridangam, ender man op i noget, der er (noget nær) verdensklasse. Seven Continents er et album af absolut høj kunstnerisk kvalitet. Et album indspillet af ekvilibrister uden tekniske begrænsninger.

*****  /  Stunt Records  /  47 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share