Savina Yannatou & Primavera En Salonico: Songs of Thessaloniki

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den græske sangerinde, Savina Yannatou, har med Songs of Thessaloniki udgivet i alt fire bemærkelsesværdige album på det tyske label, ECM. På dette fjerde tager hun sammen med orkesteret, Primavera En Salonico, fat på de gamle, vemodige sange, som i århundreder har været forbundet med den multikulturelle by, Thessaloniki, dens komplekse historie og dens kunstneriske rigdom. Byen har historisk været hjemsted for flere kulturer, religioner og etniciteter: grækere, jøder, tyrkere, bulgarer, serbere, armener og makedoner blandt andre. Og alle får de en stemme på Songs of Thessaloniki, der både afspejler de mange rødder musisk og sprogligt. Albummet er flersproget og musisk vidtfavnende. Alligevel formår Savina Yannatou og orkesteret at samle alt til ét sammenhængende udtryk, der kan betegnes som traditionel musik eller vemodig folk, om man vil. Musikken (og sangen) er rigt facetteret og eminent godt arrangeret. Den afspejler en respektindgydende balancegang mellem det moderne narrativ og de gamle myter. Man nærmest føler, at man er der, at man bliver en del af byens mangeartede kulturmøder.

****  /  ECM Records  /  68 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share