Diverse kunstnere: A Life in the Spirit of Jazz – Siggi Loch 75

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    I min optik er der på den tyske jazzscene tre pladeselskaber, der skiller sig ud som ekstraordinært profilerede. De tre er MPS Records, ECM Records og ACT Music. I alle tilfælde er det enkeltpersoner, der har tegnet selskabernes profil – og en af disse enkeltpersoner er Siggi Loch, en af Tysklands mest kendte producere, stifter og ejer af ACT. Loch fylder i august i år 75 år, og dét fejrer han blandt andet med udgivelsen af en boks med 5 CD’er / 66 stykker musik, der tilsammen både tegner hans egen historie (helt fra før etableringen af ACT Music, mens han var talentspejder, producer og manager på Philips og Warner) og ACT Music’s historie. Han har selv udvalgt musikken på de fem CD’er, og det slående ved de mange stykker musik er, at de 1) afspejler Lochs historiske spænd med musikken fra starten af 1960’erne til i dag og 2) Lochs genremæssige spænd fra jazz, via cross-over til folk, flamenco, tango, blues og rock. På bokssættet hører man en helt uhyrlig stribe af store navne som Johnny Griffin, Klaus Doldinger, Dave Brubeck, John Lee Hooker, Jerry Lee Lewis, Muddy Waters, Spencer Davis Group, Willie Dixon, Al De Meola, Gerardo Nuñez, Bugge Wesseltoft, Joachim Kühn, Nils Landgren, Esbjörn Svensson, Bernard Purdie, Michael Wollny, Nguyên Lê, Iiro Rantala, Viktoria Tolstoy, Leszek Mozdzer, Vincent Pierani og Wolfgang Haffner – navne, der tilsammen vidner om, hvilken fantastisk berøringsflade Loch har haft i musikkens verden – tidligere såvel som nu og her. Megen fascination knytter sig uvægerligt for denne lytter til live-optagelserne fra Hamburg i 1960’erne med de gamle, amerikanske blues- og rocknavne. Men lige så megen fascination knytter sig til genopfriskningen af ACT’s nyere jazz med især tyske, svenske og franske musikere. Det er især påfaldende så meget de svenske musikere fylder i ACT’s nyere bagkatalog med Niels Landgren, Esbjörn Svensson og Lars Danielsson som nogle af de mere markante navne. Men svenskere eller ej – boksen er et fascinerende tilbageblik med højdepunkter af især Iiro Rantala, Michael Wollny, Bugge Wesseltoft, Leszek Mozdzer og Lars Danielsson.

****  /  ACT Music  /  302 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share