Didier Laloy & Kathy Adam: Belem

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

De to belgiere, Didier Laloy og Kathy Adam, er en atypisk duo. Førstnævnte spiller harmonika, sidstnævnte cello. Og begge gør det brillant. Når man dertil lægger, at de begge er optaget af eksperimenterende kammerjazz af den mere ekspressive slags, ender man op med et musisk udtryk, der overrasker vanvittig positivt. De to belgieres musik er enkel, dynamisk, momentvist elegant og stilfærdig, momentvist pågående og progressiv. Genrerne kolliderer konstant på deres musikalske rejse, og dét gør oplevelsen af deres musik unik. Belem er simpelthen en af de bedste, mest overraskende og formfuldendte CDer, jeg endnu har hørt i år. Det er en CD med strejf af Argentina, Balkan, Frankrig, Tyskland og Belgien. En lytteroplevelse af sjælden stor styrke. Men fornemmer ganske klart, at Didier Laloys vidtfavnende fortid både har budt på jazz, world og poprock. Og at han i Kathy Adam har mødt en lige så vidtfavnende fælle, med hvem han kan udvikle sin musik. At hun medbringer mere end et strejf af klassisk musik, styrker kun deres fælles udtryk.

*****  /  HomeRecords  /  46 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share