Achim Kaufmann: Later

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den tyske jazzmusiker, Achim Kaufmann, regnes for en af sit lands pt. største jazzpianister. Af samme grund er det naturligt at slå lyttelapperne ud, når han som her udsender et nyt album. Later – et soloalbum af tyskeren – rummer da også en uhyre spændende og afsøgende form for jazz, der både består af improvisation og komposition, og som klart balancerer imellem inspirationskilder som Duke Ellington og Thelonious Monk på den ene side og Bob Dylan og Syd Barrett (Pink Floyd) på den anden. Nok har Kaufmann selv skrevet fem af albummets tolv numre, men de fem blander sig helt naturligt og ubesværet med de øvrige numre og alt i alt er oplevelsen af Kaufmanns soloalbum som helhed, at det er fascinerende flot, men ikke desto mindre slutter med et højdepunkt i versioneringen af Dylans It’s All Over Now Baby Blue. Albummet leder denne anmelders tanker i retningen af amerikaneren, Paul Bley, der som solopianist er den uimodståelige stjerne, men samtidig manifesterer Kaufmann sig selv som en dygtig eventyrer på opdagelsesrejse.

****  /  Pirouet Records  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share